analogue bridal editorial story

Kezdetek – analóg esküvői fotózás

Kezdetek – analóg esküvői fotózás

Ebben a naplóbejegyzésben bemutatom Nektek az első analóg esküvői fotózás megrendelésemet, melyet egy Mamiya 645 ProTl kamerával örökítettem meg. Helyszínül a mesebeli Rumbolds Farm szolgált Angliában, mely élmény még mindig nagy hatással van rám… Tisztán emlékszem amikor először beültünk a tüneményes Jess-szel és Ruperttel egy pöttöm kávézóba Shoreditch városrészen, és azt ecsetelték, hogy egyáltalán nem szeretnék ha izgulnék a tökéletes fotókon: nekik csak a hangulatot adjam vissza. Nagyon a szívemhez nőttek mivel bizalmat adtak: azóta is sokszor előveszem ezeket az esküvői fotókat nosztalgiázni – a saját esküvőmhöz is belőlük inspirálódtam – de erről majd egy másik bejegyzésben mesélek. Akkor jöjjenek hát a képek egyenesen 2016 nyaráról, Jess & Rupert romantikus, pajta esküvőjéről!

Magnolia Studio grafika virág

A Rumbolds Farm egy igazán egyedülálló, 16. századi esküvői helyszín: 130 hektáros legelő és ősi tölgyesek veszik körül, Surrey/Sussex határán. Az istálló előtt egy kő udvarba érkeztünk, ahonnan  virágos pergolával övezett utacskán egy nagy tóhoz jutottunk ahonnan gyönyörű kilátás tárult elénk. 

Jess és Rupert kinfinomult esztétikai világa tükröződött nemcsak a helyszínválasztásban, hanem a dekorban is. Visszafogottság, elegancia de mégis egyfajta oldottság lengte körül a szertartás sátrátt és a pajtát is. Kizárólag természetes anyagokkal, fehér és zöld színekkel díszítettek: oda meg vissza voltam, minden részlettől.

Mivel az egész hétvégén végig jelen lehettem a családdal (nem csak mint fotós hanem mint barát is),  jól emlékszem a készlődés mozzanataira is. Mindenki nyugodt volt: még én is beszálltam segíteni felrakni a virágokat, annyira a jó hangulat és vidámság uralkodott! 

Az ünnepélyes bevonulás és a szertartás is hirtelen lezajlott: egyedüli fotósként tempósan kellett követnem az eseményeket, és mindig kivárni a megfelelő pillanatokat. Élénken feltűnik előttem, ahogyan fejvesztve cserélem a ceremónia sátor árnyékában a filmet a fényképezőgépemben, nehogy lemaradjak bármiről. Akkoriban még csak egy gépvázzal dolgoztam és egy db (!) 50mm-es objektívvel, de szerény felszerelésem a maga egyszerűségében is tökéletes eredményt adott.

A szertartás után készítettünk pár csoportképet és kreatív esküvőit, de csak mert kicsit erősködtem, hogy mégis csak kéne, nem? Ez szerintem elengedhetetlen kelléke egy esküvőnek: ezek lesznek azok a képek amiket előhívattok majd, kitesztek otthon vagy ajándékba adjátok a szeretteiteknek. Ha többre nincs idő, legalább egy csoportképre és egy közös fotóra álljatok össze, nem ezen fog ‘elúszni’ a nap.

A nap további része nagyon laza volt és szinte percenként lehetett hallani egy koccintást a kertben. Követtem az eseményeket, megkérdeztem a vendégeket, hogy szeretnének-e magukról képet, és sokan örömmel fogadták a közeledést. Akkoriban nagyobb dolognak éreztem ezt, ráadásul angolul kellett társalognom..! De imádtam minden percét, és nagyban hozzájárult ez a délután ahhoz, hogy ma már fesztelenül be tudok olvadni a vendégseregbe az esküvői fotózásokon. 

Magnolia Studio grafika virág

Remélem Benneteket is inspirált a galéria, köszönöm, hogy végiggörgettétek! Ha szeretnétek érdeklődni áraink felől, kattintsatok ide.

Üde, vidám hangvételű esküvői editorial egy modern, de mégis klasszikus csavarral – Rupi Kaur ‘The Sun and her flowers’ verseskötete által inspirálva. A költő magát az életet egy virág életével párosítja versein keresztül bemutatva. A fotók hangulata és styling koncepció a kötet két utolsó, és egyben legpozitívabb üzenetével bíró fejezetét tükrözik: Felemelkedés & Kinyílás. 

 

photography & art direction & styling: Magnolia Studio / Sutus Fanni 

dried flower decoration & bridal flower accessories: Arbonika

bridal dress & gloves & earrings: Gyorok

wedding cake: Hearty Vegan Cakes 

graphic designs: Magnolia Studio / Sutus Nóra 

wedding rings: Németh Karikagyűrű

makeup: Rajó Zita

hairstyling: Balázs Hair

muse: Hilda / Sparkling Model Management

video: Closer Wedding Studio

location: Nordix

ikebana sculptures: Aranka Botanika Pressedflowers

photography assistant: Kriszti Bertók 

Magnolia Studio grafika virág

on the first day of love

you wrapped me in the word special

there is

nothing left

to worry about 

the sun and her flowers are here.

Remélem Téged is inspirált a galéria, köszönöm, hogy végiggörgetted! Ha szeretnél érdeklődni áraink felől, kattints ide.